tribute to akh zahir: bait muslim dan da`wah

salam ukhwah…

img_7025

dalam tulisan kali ini saya ingin mengucapkan tahniah kepada murabbi saya yang juga merupakan seorang senior dan sahabat yang amat dicintai.akhi zahir.seorang pemuda yang mengagumkan.Tahniah akh Zahir,nta akan menjadi seorang suami.semoga bait muslim yang nta bina mendapat berkah Allah SWT.ana dan ikhwah lain amat2 bergembira dan pastinya kami mendoakan rahmah Allah untuk kalian.nta telah menemui belahan jiwa nta.inshaallah,sampai saatnya nanti kami akan menemui belahan jiwa kami yang akan bersama-sama meneruskan usaha da`wah.hehe.saat ni rasanya kami jeles pun ada gak kot.hehehehe.

Teringat ketika mula2 di Uni ni.sebelum ana kenal tarbiyah dan da`wah.sebelum ana nk join halaqah.dulu waktu diajak gi halaqah,memang ana cukup degil nak join.waktu tu minded masih agak ‘wild’ lagi.memang x layan la usrah2 ni.x rock langsung ikot usrah.huhu.masih lagi x nampak kepentingan halaqah ni waktu tu.then alhamdulillah,selepas mendapat kesedaran akhirnya ana terlibat dengan da`wah.dan akhi zahir adalah naqib ana sekarang.apa2 persoalan peribadi,agama dan da`wah selalu dirujuk pada akhi zahir.

akhi zahir.beliau seorang yang mengagumkan.ana memang kagum pada dia.seorang yang matang,tenang.bijak membahagikan masa walaupun memang sibuk dengan urusan da`wah dan study.memang seorang yang sanggup berkorban.beruntung zaujahnya mendapat akhi zahir.seorang yang amat2 menyenangkan bila bersamanya.

kepada akhi,tulisan ini ana khususkan untuk nta.ana mendoakan semoga nta mendapat rahmah Allah dalam menjalan kan da`wah,dalam berumah tangga dan dalam kehidupan nta.ana mendoakan nta agar trus tsabat dalam jalan ini.terima kasih kerana membimbing kami.pemergiaan nta kerana tamat pembelajaran akademik di siniĀ  memang merupakan kehilangan yang besar.pemergiaan nta memang akan menimbulkan kesedihan tetapi inshaallah,jalan da`wah akan terus kekal.semoga Allah merhmati hidup nta.

ikhlas

Tajul Rijal Bin Annuar

2 thoughts on “tribute to akh zahir: bait muslim dan da`wah

  1. salam. jazakumullah khoir kpd Tajul dan Afiq. moga ucapan Tahniah akan diterima kalian tidak lama lagi. Amin. kita akan mengambil pelajaran dari peribadi siapa pun dia, tapi tak akan pernah sesekali memuja manusia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s