The Final: bittaufiq wan najjah

salam.

imtihan geo kwn2

inshaallah kami disini akan menghadapi peperiksaan final.SEM depan masuk 1st year 2nd sem geology.still have 2 years and half to finish(kalau x silap la).

dan ingin memohon maaf kalau email dihantar bertanyakan tentang persoalan tentang itu dan ini tak dijawab dengan cepat,komen yang tak dibalas dan message YM dan SMS yg lambat dijawab..mata terlekat kt buku dan screen komputer yg menayangkan lecture slide sekarang.inshaallah akan tetap dijawab.

maka bermula isnin depan(esok) exam akan bermula dengan

fizik

math

geo 103

geo 101  

chemistry

 

maka kepada rakan2 sesama batch,bittaufiq wan najah fil imtihan.

sahabat di universiti lain yg sedang,telah atau akan mengambil exam,semoga berjaya dengan redha Allah.

 

bercakap tentang ujian,beberapa hari lepas ketika test topic chemistry(yg saya x habis2 lagi setel kan), saya tetiba bercakap kepada seorang rakan.

tajul: kita risau sangat pasal exam macam ni kan,tapi kita tak risau ujian paling besar yang Allah kasi kita nanti bila kita kat padang mahsyar.

rakan: (memandang saya dengan pelik.tersenyum juga dengan gaya yg pelik) tidak berkata2..senyap..

 

mungkin silap saya dengan cara berkata2.masih perlu belajar seni2 berkata2 dan berdakwah ni.perlu pandai mengenali hati untuk menyentuh hati orang supaya dekat dengan Allah.

ok.that`s it.semoga apa yg berlaku bermanfaat.

bittaufiq wan najjah

*hanya pada Mu ku memohon!!kuatkanlah aku!!

Tajul Rijal Bin Annuar
Undergraduate: Bachelor Of Science(Applied Geology)
Curtin University of Technology,Miri,Sarawak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s