Tentang seorang kawan…

Salam.

mamat ngan aku.

Saya bukan seorang yang jenis sweet-sweet sangat.But this one is exceptional.

Saya baru melawat blog seorang sahabat. Muhammad Subakin nama dia. Berkawan rapat dengan dia sejak tingkatan 4. Buat nakal sama-sama (saya bukan budak skema okay waktu sekolah.Muka je baik.hehe) .Study sama-sama. Kenakan orang sama-sama.

.

.

.

.

Banyak gak la kenangan.Still contact ngan dia lagi.

Waktu sekolah dulu, kami satu geng.Panggil G10.Group of 10 la..Kitorang jenis Non-Allied. Jenis nakal-nakal biase je.Main bola dalam surau dorm.Kalau tak pecah tingkap tak kan berenti. Kalau Ustaz Razali datang semua lari.

.

.

.

.

.

Pernah sekali keluar ke town waktu malam jalan kaki tuh (x ingat camner peristiwa tu jadi.Same ade ,ade kebenaran atau tak). Balik-balik je kene tahan ngan Ustaz Razali.Kene perli dengan ustaz Razali dalam surau lagi esok nya, Dia kata “Tajul suap Mamat,Mamat suap Tajul” Ceyt.Aku tak lah sweet giler sampai nak suapkan member.Hahaha.

.

.

.

.

.

Gambar yang diatas tu agak kontroversi gak la..Asal gambar tu dalam gelap??hehehe.Sebenarnya kitorang ngah memonteng solat jemaah maghrib kat surau maktab. Gambar tu siap ade video lagi.Waktu tu azan tengah bergema and memang malas nak gi pun surau.So lepak dalam dorm je laa.Hehehe. Sebenarnya boleh kire dengan jari je la berapa banyak kali gi surau waktu form 5.

.

.

.

.

.

Cerita pasal awek tu biasa lah.Memang dah jadi perkara wajib untuk kitorang kongsi cerita. Awek dia Tipah sekarang. Mamat ni dulu memang cam aku gak la..Suka flirt.Suke main perempuan.Waktu tu asyik cerita pasal perempuan je la kan..hehehe..Same kepala kan. Dulu ada kawan lain kate, kalau ade Tajul,mesti ada Mamat.Kalau ade Mamat,mesti ade Tajul.

.

.

.

.

And dia ni seorang yang genius. I mean a real genius. Dia cipta method untuk mengira punca kuasa dua and punca kuasa tiga bagi satu number (tak kira lah berjuta pun number tu) tanpa guna kalkulator. Die ni pun kreatif gak.Banyak gak lah ciptaan yang dia boleh buat. Tapi dia jenis yang sangat-sangat relax. He can go far kalau dia nak sebenarnya.. Boleh jadi lagi hebat dari Encik Zul yang famous dengan ciptaan dia atas nama company Zul’s design tu. Yang aku ingat dia cakap waktu sekolah dulu, dia just nak jadi pengurus felda je.hahaha.

Aku kat sekolah jenis aktif and dia pulak jenis relax-relax. Tak banyak beraktiviti. But he is all much better than me especially dalam study.

.

.

.

.

Prep habis dalam kol 10 kot. Tapi still kluar gak ke kelas dalam kol 2,3 pagi. Gi main bola,futsal and badminton kat D-Laks(Dewan Laksamana) pukul 2,3 pagi gak.Dewan berkunci jer.Tapi bukannya susah nak pecah masuk.

Gi kelas malam-malam selongkar kelas.Tengok markah budak2 lain and siap kutuk-kutuk lagi.”bodoh melantun-lantun”.tu la yang aku ingat dia pernah cakap dulu waktu tengok markah sorang member niyh.siot mat.Taw ko pandai.. Banyak kot benda mengarut kitorang buat. Haha.

.

.

.

Well, it is 3 years already.And pengalaman mendewasakan. Aku mungkin ada sedikit berubah. Mungkin da tak banyak keje ngarut nak diceritakan. Da tak ada kisah perempuan nak dikongsikan.Tak banyak yang nak diceritakan sebab beratnya tanggungjawab dan amanah yang disedari sekarang buatkan aku tak se “care-free” cam dulu . Aku tak taw mamat camne sekarang. Last sekali jumpa dia 2 tahun lepas kt KL Central.Lepak kat KFC.

.

.

.

.

But camner pun, He is my best buddy.Aku tak pernah jumpa lagi sahabat sebaik , se”cool” , secondly macho (aku lagi cool and macho kay) and sesempoi die.

And hari ni aku tulis post ni dedicated to one of his success.

klik alamat blog dia.

http://kejebodo.blogspot.com/

Nama pun blog kejebodo. Dia genius ,and die kate die suke wat keje bodo.Tapi keje dia x da pun yang bodo. Sume art..So kalau korang nak bace ape yang die tulis,korang kena copy ape yang die tulis tu ,paste dalam microsoft word and change die nye font.

.

.

.

This is for u bro!!

.

.

Lepas ni kita tengok sape keje dulu,kawen dulu,dapat anak dulu, jadi nyanyuk dulu and sape yang mati dulu.hehehehehe.

4 thoughts on “Tentang seorang kawan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s