Boleh mintak tolong :Bagi cadangan sedikit..

Salam.

sebenarnya masih lagi dalam kemelut exam.Ambil masa sebentar untuk berehat dan masa rehat ini digunakan update blog🙂

.

.

.

Alhamdulillah, program taklim yang diasakan mendapat sambutan yang agak hangat. Setiap minggu jumlah kehadiran dari 30 orang ke 50 orang.Satu jumlah yang agak besar kalau ingin diletakkan yang pelajar melayu Islam ( program diadakan dalam bahasa Melayu) tidak sampai 200 orang. Maksudnya jika kehadiran adalah 50 orang maka lebih dari 1/4 populasi Curtin ini yang hadir dan membina kesedaran Islam. 25% manusia yang hebat. 25% manusia yang ingin melakukan perubahan!!

.

.

.

Banyak pengalaman baru yang boleh didapati. Dan sebenarnya banyak perubahan yang berlaku dalam komuniti bilamana kesedaran Islam ingin dibawakan kepada komuniti ini. Benar, ada cabaran dan dugaan.Ada kata sindiran dan rintangan. Tapi sebenarnya disitulah letaknya manis perjuangan!!

.

.

.

Diharapkan perubahan yang berlaku pada komuniti ini akan bertambah baik lagi. Ingat : Perbaiki dirimu dan serulah orang lain!!

.

.

.

Jadi disini kalau anda ada cadangan,bolehlah drop di comment atau  email ke tajulrijalannuar_optimist[at]yahoo.com.my

….

..

Kalau boleh nak juga dengar comment kawan-kawan tentang program ni dan apa sahaja yang berkaitan.Boleh kan…??

2 thoughts on “Boleh mintak tolong :Bagi cadangan sedikit..

  1. usaha yg sgt2 bermanfaat..
    harap dapat diteruskan smpi bila2..
    terima kasih bnyk2 especially kt miqdad dan tajul yg xpernah miss sms ajak ke taa’lim.

    5 cadangan seposen dr saya..

    1. subjek2 kalau dpt berstruktur. ada continuity from previous and next. structure subjek2 ni menjurus pd matlamat yg jelas.

    2. selitkan sekali satu/bbrp tindakan susulan yg praktikal dgn tajuk. cth: slogan ‘satu amal satu minggu’. diskas satu amalan sunnah yg seringkali dilupakan sbg satu resolusi amal mingguan dgn lihat pd nas-nas yg sahih.

    3. kalau bole dapat start awal sikit, dlm pukul 815pm.

    4. delegate tugas kt ramai2. dapat buat amal jama’ie. sorg tolong buat air, sorg tolong kemas surau, sorg tolong buat brochure/nota ringkas ttg topik sblum start. ramai2 dpt pahala, insyaAllah. ramai je yg nk tolong tp x diapproach.

    5. disebabkan ramai yg blur time ta’alim, selalukanlah utk penceramah utk tanya soalan2 ‘cepu emas’ kpd peserta2. sbg tanda nk uji faham ke tidak and betulkan mana2 pmahaman yg kurang jelas.

    tu je la..
    overall: mantap

    wallahu’alam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s