Lebih Zionis Dari Zionis!!

Salam perjuangan.

.

InshaAllah saya akan bergerak ke Kuala Lumpur pada hari jumaat nanti untuk OBS. dan kemudian akan berada seminggu di sana untuk mengikuti beberapa program yang telah di susun.Kemudiannya jika tiada halangan saya merancang untuk ke Kedah bagi program yang lain pula.

.

Tak perlu bercerita lebih lanjut.

.

Jadi sebagaimana tajuk yang saya tuliskan di atas.Mungkin barangkali dari segi bahasa saya tidak pasti ia salah atau tidak.Tetapi cuma dengan jelasnya saya mahu sampaikan sifat dan sikap pemimpin yang nama nya Islam dan beridentiti Islam bertindak sekejam zionis yang menjajah.Saya tidak merujuk kepada yahudi kerana yahudi cuma satu bangsa tetapi yahudi zionis adalah segolongan yahudi yang punya tujuan dan matlamat yang sama dengan tindakan dan cara yang sama.Leih lanjut perkara itu,perlu saudara selidiki dengan mendalam.Saya tidak mahu menulis panjang tentang ciri dan matlamat zionis atau apa sahaja berkaitan dengan nya dalam post kali ini.

.

.

Tetapi yang ingin saya sampaikan adalah kekejaman mereka yang beragama Islam yang hanya berfikir bahawa masalah Palestina hanya lah masalah sebuah negara dan perebutan tanah.Tetapi tidakkah mereka terfikir ia nya adalah masalah maruah agama yyang dirobek dan dijatuhkan!!

.

.

Sebagaimana ummat ini digambarkan sebagai sebuah bahtera..Tanah Palestina dan penduduknya yang di kejami dengan pelbagai kezaliman itu adalah sebahagian bahtera ummat yang dirosakkan yang cuma musuhnya menanti untuk seluruh bahtera itu tenggelam!!

.

.

Dan sebahagian dari kita bertindak mengalukan kedatanagn musuh memusnahkan bahtera tersebut!!

…………………………………………………………………………..

Mesir teruskan bina tembok

RAFAH 5 Jan. – Bunyi gerudi tukul bersilih ganti memukul keluli besar ke dalam tanah pasir di kawasan Mesir yang bersempadan dengan Genting Gaza untuk membina tembok bawah tanah yang akan mengubah keseimbangan kuasa di kawasan bergolak tersebut.

Setelah siap nanti, tembok keluli itu akan menyekat perhubungan terakhir Gaza, dengan menyekat beratus-ratus terowong penyeludupan dengan tembok sepanjang 14 kilometer di sepanjang Gaza-Mesir dan akan meningkatkan tekanan kepada pemerintah wilayah itu, Hamas supaya lebih berlembut.

Hamas kini hanya menunjukkan minat yang sedikit untuk berkompromi dalam rundingan perkongsian kuasa dengan pesaing yang mendapat sokongan Barat atau rundingan pertukaran banduan dengan Israel.

Penguasaan mereka ke atas Gaza bergantung kepada sumber bekalan dan wang tunai dari terowong tersebut.

Semalam, para pekerja mengendalikan mesin gergasi hanya bersebelahan dengan garis sempadan Mesir, memberi gambaran pelik tentang tembok apa yang akan dibina.

Tentera Mesir di dalam kenderaan perisai yang membawa senjata berat mengawal para pekerja binaan. Dalam kejadian lalu, tembakan telah dilepaskan beberapa kali dari Gaza ke arah para pekerja tetapi tiada yang mengalami kecederaan.

Pemimpin-pemimpin Hamas berang dengan pembinaan tembok tersebut dan berusaha untuk mendapatkan sokongan negara-negara Arab dan umat Islam menentang Mesir.

Ahad lalu, demonstrasi telah diadakan di luar kedutaan Mesir di Jordan dan Lebanon, memegang poster yang menunjukkan Presiden Mesir dengan tanda Bintang David di dahinya. – AP

Advertisements

5 thoughts on “Lebih Zionis Dari Zionis!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s