jalan-jalan.

salam

berada di k.l sekarang.tinggal di rumah saudara tercinta.banyak yang kami bincangkan.semoga usaha yang dibawa dapat membentuk satu reformasi baru.

Tadi ke UM.dengan harapan nak bertanya kan tentang peluang sambung master. Perlukan honors untuk tu.Saya belajar tanpa honor year.Petronas tak masukkan dalam contract.cuma 3 tahun je belajar.untuk basic degree.kalau nak juga kena ada pengalaman kerja.

tak apa lah.mungkin kalau nk sambung master rezeki di UKM,USM or UMS. atau UTP [ni kena banyak duit]

 

tadi pun dapat jumpa ex-lecturer.sangat kelakar bila lecturer tanya pasal your love life. itu sangat creepy ok.

tadi juga sempat pusing2 sekitar UM.sebenarnya mak saya pernah menjadi mahasiswi di sana. jadi dia banyak memori di sana yang diceritakan.

 

Tak sempat ke UIA.insyaAllah jumaat pagi.office UIA buka kah hari tu? ke sambung cuti thaipusam.nak bertanya tentang law sambil berjumpa saudara-saudara tercinta.

Tapi apa pun,semua usaha ini adalah perancangan. Kerja cumalah alat sahaja.Jadi selepas grad,mahu atau tidak, ada tanggungjawab yang lagi besar yang telah diusahakan selama ini perlu diteruskan.Jadi kerja masa hadapan kenalah pandai-pandai sesuaikan. keinginan peribadi tak boleh mengatasi keinginan yang lebih besar.

apa pun,moga semua nya terbaik untuk Islam.

………………………………………………………………………..

 

bila pusing-pusing di IPTA , sebagai student IPTS ,tersedar banyak beza antara student IPTA dan IPTS. dari segi semangatnya.sikapnya.macam-macam lagi.

 

moga kebangkitan orang muda akan terus membara. Apa ertinya ke menara gading kalau cuma tahu membaca,menghafal dan jawab soalan exam sahaja tapi mata hati tak terbuka untuk menilai hidup dan membawa perubahan.

Apa guna habis duit pembayar cukai tanggung belajar kita kalau hasilnya kita cuma jadi tunggul.

 

Potensi yang ada.Pendam.Lama-lama hilang.Layu.

 

Sama-sama lah kita fikirkan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s