Ujian…

Salam.

 

Sekarang berada di LCCT.Sedang menunggu flight ke dua ke langkawi. Alhamdulillah da selamat dengan exam. Dan insyaAllah tak sangkut, maka masuklah ke fasa akhir pembelajaran saya di Miri. Dah masuk final sem dah.. Allahuakbar. Kejap je rasa. Macam baru je lagi masuk foundation. Da tua rupa nya saya. Housemate saya ada sorang budak foundation. Baru lepas SPM.Sama umur dengan adik bongsu saya. Tengok dia, terasa , oooh, dah tua rupanya aku…

Sem ni bukan lah sem yang paling best bagi saya. Ye,FYP satu part yang best..Tapi sem ni banyak ujian yang dialamai. Lebih kepada hal peribadi. Dan banyak kali kalah. Astaghfirullah.

Jadi mari kita muhasabah apa yang kita dah buat. Bila tengojk-tengok balik selama beberapa bulan ni, dan jika ditakdirkan mati esok, barangkali jauh lagi untuk ke syurga. dan neraka itu dekat sahja jaraknya. Astaghfirullah.

Jadi cuti ni mari kita sama-sama cuba perbaiki diri. Masa yang panjang dan free dah Allah bagi. Jadi mari kita sama-sama cuba gunakan untuk perbaiki diri kita sendiri.

Wallahua’lam.

p/s: Sedang memikirkan langkaha-langkah yang akan ditapak dalam masa hadapan dan fasa fasa kehidupan🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s