Just a simple email is enough.

Salam.

ok.hari ni hari ke 7 officially menganggur.So,tepat seminggu.Baru seminggu.Aduih..Kepala dah kematu dah ni.huhu

Saya dalam beberapa tempoh ni terasa kurang sabar.

 

Pertamanya,saya sudah hantar email atas markah WAM saya yang agak confuse. Kalau nak cerita panjang.Jadi cerita mudah nya saya dah email ke bahagian campus di Bentley.

Apa jadinya : tak ada jawapan.nadai!!

 

Kedua : saya email pula pada penaja dan bertanya tentang perlepasan dan juga lapor diri.

Apa jadinya : Nadai!! Tak berajawab.

 

Ketiga : Saya sedang cari kerja.Baru  lebih kurang 40 companies yang saya sudah hantar email.Saya target atleast 150.

Ok.Yang ni saya tak angin sebab saya baru mula mohon khamis/jumaat lepas.Ada juga yang balas.Tapi semua belum ada kata menerima untuk interview atau menolak.Tak pa lah.Biasanya pun memang lama.

 

Cuma belum mohon company2 yang besar lagi semacam Shell,chevron,Baker Hughes dan lain-lain.InsyaAllah dalam this week akan hantar application.Syukur juga ada abang-abang yang mahu bantu forwardkan resume.Mereka menawarkan bantuan yang susah juga nak tolak. Saya pula tak gemar minta tolong.Takut termakan budi.Ah, entahlah,saya masih muda.Banyak perlu belajar.

 

Wallahualam.

ada maklumat untuk kerja berkaitan geologi, boleh lah kongsikan ye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s