Life so far..

Alhamdulillah.

  • Genap sebulan berkerja.
  • Tak terasa menggunakan knowledge geology sangat.Turns out one day maybe tak jadi geologist lagi.Maybe management or HSE.
  • Work environment ok.Tapi cabaran besar.Cabaran masa,persekitaran, pergaulan,perhubungan. Bila dah kerja ni, jadi lain sikit.
  • Boss2 semua setakat ni ok.Banyak bagi nasihat.about life.
  • Pay is quite good.Not bad.Basic tak besar.Tapi bila campur allowance, boleh tahan jugak.Sama level kot dengan oil and gas..Sampai senior-senior lain cerita,kalau nak pergi company lain,susah..Kena cari company yang sama besar or besar lagi.
  • Perlu pandai bahagi masa dan berikan yang terbaik.Dalam kerja mahupun dakwah.
  • Perlu juga pandai menjaga hati.Takut kalau terikut-ikut.Bila lingkungan kenalan baru ni agak berbeza dengan sebelum nya,bahaya juga jadi nya.
  • Dah dapat pergi site.Maybe within 2 weeks. Just waiting for training Hazwoper di Filipina.waaa..lama nya nak tunggu.
  • Tengah membuat perancangan hidup…🙂

 

Tu je kot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s